THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, February 29, 2012

* 19 DECEMBER 2011 *

Hai hye hii semua ... bOsan lah malam ni , nak update nak merapu dalam blOg bOleh kan ? saje sukesuke nak buat pOyO nak stOry pape yang tak patut . my blOg is my Online diaries yang bukan rahsia . satu dunia tahu , diaries taik macam tu .. HAHA !! nevermind , Al-kisah malam ini bertajuk * 19 DECEMBER 2011 * ulang tahun Mr.Hilux yang ke 23 . first time kot nak wish dekat dia cOz baru je kawan . befOre dis tak tahu la macam mane dia celebrate .. dapat idea dari kawankawan dia Mr.Shah Rul kononnya " apa macam Eja tak ada plan rancak ka ? " adUh !!! plan ape ha ? fikir punya fikir dapat idea , telur plus tepung gandum .. mesti best kan , hihi . dengan pantasnya Eja memecut ke KANGAR dapatkan 1 kg kek nak suprise kan dia . tak ade mase nak pilihpilih cake dah , tak sempat kedai cake pon nak tutup dah . tanpa berfikir panjang dan tanpa banyak songeh inilah cake yang dimaksudkan ..



sambung entry , hehe .. cake macam gegirl punye family Eja cakap sebab ade flower kat tengahtengah . biarlah , Eja pilih je la yang Eja suka .. tepung dengan telur tak sempat nak snap sebab kena sembunyi .. tepung gandum 3 kg telur ayam 30 biji . jemputan demi jemputan , tenkiu tO Shah Rul dengan Mohammad Shahmel sebab jadi orang kuat dalam menjayakan plan ni . jam 11 malam semua jemputan dah sampai , tak ingat berape orang tapi yang pasti ramai . tapi tuan punya badan pulak tak datang lagi katanya ada hal .. Aduh !! macam dah tak menjadi je , tapi berkat kesabaran kami semua menunggu akhirnya tuan punya badan dengan 1000 alasan sampai jugak . warning Eja lewat macam mana pon kena datang . LOKASI , D'Abi Corner simpang Empat Abi . serius lambat , hampir jam 1 pagi . tapi tak pe misi harus di teruskan . 

                                 
                                   * SABAR MENANTI DETIK BERSEJARAH *

Eja jadi tak keruan je time ni tak tahu nak buat macam mana , blur sangat . serba tak kena . takut pon ada nak teruskan , HAHAHA .. dengan lewat dengan mungkin dia penat .. TAKUT !!! 

video 
* TENKIU SHAHROL ALIFF SEBAB SUDI KELUARKAN SUARA *

selesai je nyanyian dan selesai je Mr.Hilux tiup lilin dan potong cake , tanpa belas kasihan terus meletusnya perang . cik CAMEN la yang memulakan , kesian bufday bOy .. hukhuk . cake yang untuk di jamah pon jadi mangsa perang . tak patut !! tapi tak pe yang penting ENJOY . seriOus dah malas nak taip panjangpanjang , ape kata kOrang layan je gambargambar yang ada kat bawah ni . bOleh kan ? Eja penat la nak taip , lenguh bahu dah ni duduk lamalama :)

 * NASI TU TAK SEMPAT HABIS , JADI MANGSA JUGAK *

* JEMPUTAN TERAKHIR SAMPAI MERANGKAP ARTIST ( SHAHROL ALIFF ) *


* GELAK JIN NOTI NAK MANDI TELUR PLUS TEPUNG *
 * GELAK BESAR SANGAT TADI , INILAH AKIBATNYA *

 
 * ANTARA YANG MENJADI MANGSA *
habis barang kedai mak Eja jadi mangsa jugak , tapi tak pe mak Eja pon jOin jugak lari lintang pukang sembunyi dalam tOilet . HAHA !! mandi air ais , air sabun , paling terOk Eja kena siram dengan air lOngkang air parit yang memang busuk kaw kaw punya lah . seriOus baju yang pakai malam tu memang dah buang . busuk jangan cakap lah , muntah darah kOt .. habis sakit kaki lari sungguhsungguh macam kena kejar hantu . seliper habis cabut , luka kaki sampai darahdarah pijak batu tajam . sakit tak rasa sebab terlalu happy , seriOus jugak sangat tak sangka akan jadi meriah sampai tahap sOngkran kebabOOm lah .. nasib tak ada paip bOmba , kalau  tak lagi meriah suasana . lepas habis ais tiub satu tOng , telur 30 biji plus lagi stOk kedai mak Eja dengan macamacam lagi adunan dieOrang kasi , pesta pun berakhir .. semua gotong royong basuh kedai , basuh lantai , basuh meja basuh kerusi . Eja di landa ketakutan untuk berhadapan dengan Mr.Hilux . takut kena gam terus ! tapi dia pon enjOy je , tak kan nak marah kOt kan .. yang syOknya tak kena marah pOn , TENKIU FOR MY MUM AND MY KAK NGAH sebab tolong simpan baki cake yang jadi mangsa untuk Mr.Hilux . dapat la jugak rasa kesedapan cake bufday , hehe .. lepas makan cake dalam mood seriOus Eja wish " hepy bufday you " sOry taw buat macam ni . then dia balik , tengah drive kOt lagi Eja nak masuk mandi tetibe dapat sms , takut nak buka takut kena marah . tapi tak pon , dia cakap seumur hidup I yOu la Orang pertama yang sambut bufday I . sebelum ni I tak pernah sambut . terima kasih banyakbanyak dekat yOu dan family yOu . terharu gile bab... kOt dengan sedikit rasa bersalah . tapi Alhamdulillah Eja bersyukur sebab sempat sambut hari lahir Orang yang Eja sayang . SUMPAH happy sangatsangat . Eja tak malu say yang Eja memang sayang dia sebab memang Eja sayang dia . dia kawan Eja sampai bilabila , itu janji dia kat Eja . sampai akhir hayat kami kawan . Ok ! enOugh lah , sampai di sini saja lah ceritera sambutan hari lahir Mr.Hilux . harap tahun ni dapat sambut lagi kalau umur masih panjang dan persahabatan masih terjalin , Amin .. samasama kita nantikan ya dan samasama kita mendOakan yang terbaik ya .. :) OK , bye semua .. jumpa lagi di lain stOry . harap tak membOsankan . Assalamualaikum <3

 
 

Monday, February 27, 2012

* VINCCI WATCH *

 # ASSALAMUALAIKUM SEMUA .. Eja kembali lagi berceloteh berstory mory hari ni . seriOus bOsan tak ada nak buat pape lah , actually Eja tak keje hari ni . ( Off day ) nak hang Out tapi tak tahu nak ke mane lagilagi sorangsorang pulak kan . bila masuk je ISNIN rasa macam miss someOne lah cOz memang banyak hang dengan dia ISNIN cOz dia pon rest ISNIN . tapi masa kat kampung lah ( PERLIS ) sekarang Eja kat JB sO , lalaalalalalalala je lah dalam rumah ... sebenarnya Eja nak story pasal ISNIN dan pasal sesuatu yang paling Eja sayang dalam hidup Eja . kemana sahaja pasti Eja akan pakai dan kalau Eja tak pakai pon mesti Eja akan bawak dalam beg . seriOus rasa macam tak sampai hati nak tinggal , lagilagi lepas dia tegur Eja " mana jam yang I beli tu ? awat tak pakai ? " huhu .. sO sampai saat ini lah Eja pakai je kecuali masuk toilet sebab tak boleh masuk air , takut cepat rosak  .  gedik kan Eja ? biarlah bukan Eja kacau life sesape pon kan ? hak Eja kot nak buat ape pon . walaupun tak mahal harga tak sampai ribanriban macam jam dia , seriOus Eja sayang dan hargai sangat .. kalau korang nak tahu kan , lepas beli tu time Eja nak pakai tetiba tak boleh nak pakai sebab dia punya klik tu tak nak lekat . dengan rasa agak sedih Eja bagitaw dia lah yang jam tu tak boleh pakai . dia pon bawak la jam tu g kedai jam repair kan .. terpaksa la tukang jam tu tukar pulak klik dia tu .. takesah la janji Eja boleh pakai until nOw .. * tenkiu sO much Mr.Hilux sebab belikan Eja jam * sebenarnya jam ini dibeli pada hari ISNIN kat PADINI CONCEPT STORE , QUEENSBAY MALL PENANG . pukul berapa tak ingat dan tarikh pon tak ingat sebab resit pembelian tak ada pada Eja cOz dia yang buat pembayaran . Eja cuma tunggu pakai je .. HEHE :) btw , kat sini jugak Eja nak letakkan gambar jam yang Eja sayang ni . biasa saja tapi amatamat bermakna buat Eja ..... <3 


@ inilah gerangan jam kesayangan Eja yang Mr.Hilux belikan @



Friday, February 24, 2012

* penyakit berangkit *




# Bahaya kalau sampai tahap macam ni .. tak kira masa tak kira tempat dan tak kira suasana . Lokasi , YEAHOO KARAOKE .. orang tengah syok karOke ramairamai dia boleh pulak buat overtime buat taik mata . kalau buka kilang taik mata memang kaya melanalah mamat sorang ni .. memang bahaya sebab berjangkit , pelik sangat lah sebab lepas kawan dengan dia dan selalu hang Out dengan dia mesti Eja akan ZzzzZZzzzzz ...... dats y lah Eja buat kenyataan yang memang ini penyakit berjangkit sebab sebelum ni Eja memang susah nak tidOOO .. sebab bila Eja tidO tanpa Eja sedari akan adalah tabiat kurang sOpan yang akan Eja lakukan . tabiat kurang sopan itu dah terbOngkar , biarlah menjadi rahsia antara kita ya My Mr.Hilux ya .. memalukan kOt .. 



 Antara bukti yang ada , yang dia lah yang mengajar Eja erti makan yang sebenar . befOre dis Eja memang bukan seorang yang menjadikan makan sebagai hObi , tetapi sejak mengenali dia dan berkawan dengan dia hObi Eja semakin hari semakin bertukar . kadangkadang sampai ke negara jiran dia bawak pergi sematamata untuk makan .. nasib ada jugak gambar sesat kalau tak memang Eja lah yang akan dipersalahkan . kononnya Eja yang memang kuat makan .. BTW , tenkiu to Wan Farizul Rahimi a.k.a My Mr.Hilux cOz always understand me and always make me SMILE :)

* sepadan tak ? jangan JELES .. *



# tajuk utama yang hOt , xtually dis boy name is WAN FARIZUL RAHIMI BIN WAN DIN , umur 24 tahun dah tapi lambat lagi nak genap 24 , kalau ikut bulan memang 23 lagi cOz dia lahir pada 19 DECEMBER . kiteorang baru je kenal , 10 APRIL 2011 dalam lingkungan jam 8 p.m . tak sampai setahun lagi kenal tapi dah macam bertahuntahun dah kenal .. keserasian yang mengeratkan hubungan persahabatan kami . dia ngOrat saya taw , jangan jeles .. malu kot nak story proses di awal perkenalan dan taktik ngOrat dia tu , yang penting umpan mengena sebab saya kasi dia number fOne saya . tens a lOt lah dekat 2 Orang adik angkat saya YUMIFIKRY and ANIES STYLESYA .. tanpa kOrang 2 Orang budak gedik yang comel tak mungkin cik EJA ni dapat kenal dengan the best boy fren in the wOrld ni .. tenkiu sangatsangat <3

* pergh !!! style kOt .... *

 # Ya Allah .. memang terbaik lah couple ni . seriously memang terbaik and the hothot couple yang paling aku suka dan aku bertambah suka .. memang sama cantik sama padan sama ada style .. PERFECT !!