THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, February 29, 2012

* 19 DECEMBER 2011 *

Hai hye hii semua ... bOsan lah malam ni , nak update nak merapu dalam blOg bOleh kan ? saje sukesuke nak buat pOyO nak stOry pape yang tak patut . my blOg is my Online diaries yang bukan rahsia . satu dunia tahu , diaries taik macam tu .. HAHA !! nevermind , Al-kisah malam ini bertajuk * 19 DECEMBER 2011 * ulang tahun Mr.Hilux yang ke 23 . first time kot nak wish dekat dia cOz baru je kawan . befOre dis tak tahu la macam mane dia celebrate .. dapat idea dari kawankawan dia Mr.Shah Rul kononnya " apa macam Eja tak ada plan rancak ka ? " adUh !!! plan ape ha ? fikir punya fikir dapat idea , telur plus tepung gandum .. mesti best kan , hihi . dengan pantasnya Eja memecut ke KANGAR dapatkan 1 kg kek nak suprise kan dia . tak ade mase nak pilihpilih cake dah , tak sempat kedai cake pon nak tutup dah . tanpa berfikir panjang dan tanpa banyak songeh inilah cake yang dimaksudkan ..



sambung entry , hehe .. cake macam gegirl punye family Eja cakap sebab ade flower kat tengahtengah . biarlah , Eja pilih je la yang Eja suka .. tepung dengan telur tak sempat nak snap sebab kena sembunyi .. tepung gandum 3 kg telur ayam 30 biji . jemputan demi jemputan , tenkiu tO Shah Rul dengan Mohammad Shahmel sebab jadi orang kuat dalam menjayakan plan ni . jam 11 malam semua jemputan dah sampai , tak ingat berape orang tapi yang pasti ramai . tapi tuan punya badan pulak tak datang lagi katanya ada hal .. Aduh !! macam dah tak menjadi je , tapi berkat kesabaran kami semua menunggu akhirnya tuan punya badan dengan 1000 alasan sampai jugak . warning Eja lewat macam mana pon kena datang . LOKASI , D'Abi Corner simpang Empat Abi . serius lambat , hampir jam 1 pagi . tapi tak pe misi harus di teruskan . 

                                 
                                   * SABAR MENANTI DETIK BERSEJARAH *

Eja jadi tak keruan je time ni tak tahu nak buat macam mana , blur sangat . serba tak kena . takut pon ada nak teruskan , HAHAHA .. dengan lewat dengan mungkin dia penat .. TAKUT !!! 

video 
* TENKIU SHAHROL ALIFF SEBAB SUDI KELUARKAN SUARA *

selesai je nyanyian dan selesai je Mr.Hilux tiup lilin dan potong cake , tanpa belas kasihan terus meletusnya perang . cik CAMEN la yang memulakan , kesian bufday bOy .. hukhuk . cake yang untuk di jamah pon jadi mangsa perang . tak patut !! tapi tak pe yang penting ENJOY . seriOus dah malas nak taip panjangpanjang , ape kata kOrang layan je gambargambar yang ada kat bawah ni . bOleh kan ? Eja penat la nak taip , lenguh bahu dah ni duduk lamalama :)

 * NASI TU TAK SEMPAT HABIS , JADI MANGSA JUGAK *

* JEMPUTAN TERAKHIR SAMPAI MERANGKAP ARTIST ( SHAHROL ALIFF ) *


* GELAK JIN NOTI NAK MANDI TELUR PLUS TEPUNG *
 * GELAK BESAR SANGAT TADI , INILAH AKIBATNYA *

 
 * ANTARA YANG MENJADI MANGSA *
habis barang kedai mak Eja jadi mangsa jugak , tapi tak pe mak Eja pon jOin jugak lari lintang pukang sembunyi dalam tOilet . HAHA !! mandi air ais , air sabun , paling terOk Eja kena siram dengan air lOngkang air parit yang memang busuk kaw kaw punya lah . seriOus baju yang pakai malam tu memang dah buang . busuk jangan cakap lah , muntah darah kOt .. habis sakit kaki lari sungguhsungguh macam kena kejar hantu . seliper habis cabut , luka kaki sampai darahdarah pijak batu tajam . sakit tak rasa sebab terlalu happy , seriOus jugak sangat tak sangka akan jadi meriah sampai tahap sOngkran kebabOOm lah .. nasib tak ada paip bOmba , kalau  tak lagi meriah suasana . lepas habis ais tiub satu tOng , telur 30 biji plus lagi stOk kedai mak Eja dengan macamacam lagi adunan dieOrang kasi , pesta pun berakhir .. semua gotong royong basuh kedai , basuh lantai , basuh meja basuh kerusi . Eja di landa ketakutan untuk berhadapan dengan Mr.Hilux . takut kena gam terus ! tapi dia pon enjOy je , tak kan nak marah kOt kan .. yang syOknya tak kena marah pOn , TENKIU FOR MY MUM AND MY KAK NGAH sebab tolong simpan baki cake yang jadi mangsa untuk Mr.Hilux . dapat la jugak rasa kesedapan cake bufday , hehe .. lepas makan cake dalam mood seriOus Eja wish " hepy bufday you " sOry taw buat macam ni . then dia balik , tengah drive kOt lagi Eja nak masuk mandi tetibe dapat sms , takut nak buka takut kena marah . tapi tak pon , dia cakap seumur hidup I yOu la Orang pertama yang sambut bufday I . sebelum ni I tak pernah sambut . terima kasih banyakbanyak dekat yOu dan family yOu . terharu gile bab... kOt dengan sedikit rasa bersalah . tapi Alhamdulillah Eja bersyukur sebab sempat sambut hari lahir Orang yang Eja sayang . SUMPAH happy sangatsangat . Eja tak malu say yang Eja memang sayang dia sebab memang Eja sayang dia . dia kawan Eja sampai bilabila , itu janji dia kat Eja . sampai akhir hayat kami kawan . Ok ! enOugh lah , sampai di sini saja lah ceritera sambutan hari lahir Mr.Hilux . harap tahun ni dapat sambut lagi kalau umur masih panjang dan persahabatan masih terjalin , Amin .. samasama kita nantikan ya dan samasama kita mendOakan yang terbaik ya .. :) OK , bye semua .. jumpa lagi di lain stOry . harap tak membOsankan . Assalamualaikum <3

 
 

0 comments: